Arkiv: Tillbaka till aktuellt år

2002-11-25 Falkenbergs SK vann Knatteserien!
Den 24 november avgjordes Knatteserien i Falkenberg. Inför sista ronden ledde Kungsbacka SK med ½ poäng över Falkenbergs SK. Dessa möttes i sista ronden och matchen slutade 3½-½ till Falkenbergs favör och gjorde dem till Knattemästare 2002! Kolla resultat här och bilder från tävlingen här!

2002-11-18 Västkustspelen
Den 16 november avgjordes årets Västkustspelen i Tullbroskolan i Falkenberg. Hela 197 personer kom till start i 8 olika klasser. Resultaten finns här!. Vill du  titta på de olika gruppvinnarna så klickar du här! Det finns även lite ströfoton att titta på här!

2002-10-01 Årsmöte
Hallands schack 4:a allians håller ordinarie årsmöte onsdagen den 2 oktober klockan 19.00 i Harplinge SS lokal i Harplinge. Handlingar kan erhållas via mail fredric.hillertz@edu.falkenberg.se. Alla berörda är varmt välkomna.

2002-09-08 Harplingefestivalen
Den 3 och 4 augusti så arrangerades Harplingefestivalen med schackliga inslag! Det var träningsläger för hallands juniorer med Jesper Hall och Stellan Brynell som ledare. Även Ulf Andersson var på plats och gav två simultanföreställningar. Klicka här om du vill läsa reportaget från Hallandsposten.

2002-05-07 Allt möjligt
Den 5:e maj spelades Lag-Blixt DM i Vinberg. Inte överraskande vann Halmstads SS före Varbergs SK och Halmstads SS II. Tre bilder hittar du här och resultaten hittar du på resultatsidan!

Den 4:e maj anordnades en bussresa för ungdomar till en schacktävling i Espergaerde i Danmark. Vi kan tyvärr inte presentera några bilder ifrån tävlingen men resultaten hitter du på resultatsidan! Hallänningar som vann sin klass var Dennis Wallin, Halmstads SS och Teodor Brander, Falkenbergs SK.

SK Vimos klubbsida har blivit uppdaterad, klicka här för att komma dit!

2002-04-20 Skollags-DM
I Varberg avverkades 2002 års Skollags-DM. Totalt var 11 lag med fördelade på 3 klasser. Högstadieklassen vanns av Tullbroskolan, mellanstadieklassen av Tångaskolan och lågstadieklassen av Presseskolan. Vill du läsa mer och titta på bilder klicka här!

2002-04-14 Schack 4:an finalen
Söndagen den 14 april spelades schack 4:an finalen i Folkets hus i Falkenberg. Tävlingen vanns av Vallåsskolan 4b som får åka till Sverigefinalen i Norrtälje, Grattis! Läs mer och titta på bilder här! 

2002-04-03
Schack 4:an

Nu har det tillkommit lite smått och gott under rubriken Schack 4:an. Där finns lite gamla resultat, bilder från årets tävlingar och nyttig information. Du har väl inte missat att länsfinalen för Halland spelas den 14 april i Falkenberg? Inbjudan hittar du här!

2002-02-20 Falkenbergs SK:s öppna KM
Dennis Wallin, Halmstads SS vann Falkenbergs SK:s öppna KM före Lennart Wahlström, Varbergs SK och Kenneth Wiman, Skövde SS. Bästa Falkenbergare och därmed klubbmästare blev Tobias Persson som slutade på en fjärde plats totalt. Se resultat och bilder på Falkenbergs SK:s hemsida!

2002-02-02 Tuff kamp i Skol-DM
Den 2 Februari spelades Individuella Skol-DM i Folkets Hus i Falkenberg. Sammanlagt var 70 stycken personer med i tävlingen vilket är det bästa deltagarantalet på flera år. Flest deltagare och bästa klubb blev Falkenbergs SK som vann 6 av 10 klasser. Vill du läsa mer om tävlingen och titta på bilder så klicka här!

2002-01-29 Gregor Reid vann Blixt-DM
Gregor Reid, Harplinge SS nöjde sig inte med att vinna individuella DM utan tog även hem blixt-DM som spelades den 27 Januari i Vinberg. Han vann tämligen övertygande och slutade 1½ poäng före tvåan Magnus Lindhe, Halmstads SS och 3½ poäng före trean Lennart Wahlström, Varbergs SK. Bäste junior blev Per Sidén, Halmstads SS. Det uteblev deltagare från Falkenbergs SK p.g.a. att blixt-DM krockade med deras träningsläger med IM Johan Eriksson från Västerås SK.

2002-01-16 Falkenberg hade framgångar i Hisingen Open
Falkenbergs SK var lördagen den 12 januari i väg på tävlingen Hisingen Open i Göteborg. Det gick bra för ungdomarna men allra bäst gick det för Niklas Werner som vann mellanstadieklassen trots att han har ett år kvar i klassen! Han tog 6 poäng av 7 möjliga och stod som ensam segrare. Nästan så bra gick det för Gabi Chahoud som placerade sig på 3:e plats i kadettklassen (födda 85-88). Alise Forsman född 1994 vann priset "Bästa tjej" i sin klass. Läs mer här!

2002-01-08 Gregor Reid vann DM!
Individuella DM spelades i helgen i Harplinge Kvarn, Harplinge. Det var rekordjämnt i A-Klassen där tre spelare slutade på 4 poäng. Gregor Reid, Harplinge SS vann sedan särskiljningen med ½ kvalitetspoäng före Dan Larsson, SK Vimo och Ola Bengtsson, Halmstads SS. B-Klassen vanns av Per Siden, Halmstads SS före Oskar Paulander, Harplinge SS och Lennart Nylander, SK Vimo. Kadettklassen vanns av Joakim Lönn, Harplinge SS för Gabi Chahoud, Falkenbergs SK och Jihad Ghaziri, Falkenbergs SK. Priserna till bästa kvinnliga deltagare gick till Maria Karlsson, Falkenbergs SK i A-klassen och Nathalie Chahoud, Falkenbergs SK i kadett-klassen. Läs mer om tävlingen här!

2002-01-02 Premiär för HSF: s nya hemsida!
Ja detta är alltså Hallands schackförbunds hemsida. Det är en helt ny design men med ungefär samma innehåll. Sidan är inte helt komplett än men det kommer så småningom. Vill du meila webbmastern så klicka på det lilla brevet till vänster eller adressen alexander.jogren@telia.com. Du kan även skriva ett litet inlägg i gästboken. Första nyhetsrapporteringen kommer att komma ifrån Individuella DM som spelas den 4-6/1 i Harplinge. Resultat och bilder kommer att dyka upp på sidan. Om du har missat inbjudan till tävlingen finns den här!