2002-01-16 Falkenberg hade framgångar i Hisingen Open

Lördagen den 12 januari var 17 ungdomar från Falkenbergs SK på schacktävling i Göteborg. Ungdomens Hisingen Open och 7st 15 minuters partier stod på programmet. Tävlingen arrangerades av Lundy SS och spelades i en skola i stadsdelen Lundby i Göteborg. Tävlingen sköttes snyggt utan onödiga förseningar och dröjsmål.

I den äldsta klassen spelades ungdomar födda 81-84 och 85-88. Dessa skulle egentligen spela för sig men slogs ihop när det inte var så många spelare anmälda i den äldsta klassen. I juniorklassen (81-84) hade Falkenberg med en spelare, Alexander Jogren som inte hade en av sina bästa dagar och slutade på 3,5 poäng. I kadettklassen (85-88) hade däremot Falkenberg med 6st spelare. Bäst av dem gick Gabi Chahoud som spelade strålande schack och slutligen hamnade på en 3:e plats med 5,5 poäng! 

I mellanstadieklassen spelade barn födda 89-91 tillsammans. I en klass för sig stod Niklas Werner som inte bara vann sin åldersklass (födda 90) utan också vann hela mellanstadieklassen på 6 poäng av 7 möjliga! I åldersklassen 89 gick det bra för Anton Linder och Sofie Berger. De kom på 4:e plats respektive 5:e plats. I åldersklassen 90 gjorde även Teodor Brander en mycket övertygande insats med en 6:e plats.

Även om vi inte hade med så många yngre med den här gången så gick det bra för de som var med. Den yngste killen i truppen, Daniel Karlsson född 93 som spelade sin första tävling lade beslag på 2:a platsen i sin klass! Det är imponerande. Våra nya duktiga tjejer gjorde också väldigt bra ifrån sig. Anaëlle Couture född 92 tog 2 poäng i sin klass och Alise Forsman född 94 tog 4 poäng och lade beslag på priset "Bästa tjej" i sin klass!


Alla som tog pris från Falkenbergs SK!