2002-01-08 Gregor Reid vann DM!

Den 4-6 Januari spelades Hallands individuella distriktsmästerskap i Harplinge Kvarn, Harplinge. Det är inte alltid man spelar en schackturnering i en kvarn men det var enbart en positiv upplevelse. Kvarnen är nyrenoverad och mycket mysigt inredd. Kvarnen är även Harplinge SS nya klubblokal.

I A-klassen var Magnus Lindhe, Halmstads SS favorit med sina 2288 rankingpoäng. Det började även optimistiskt med en vinst och en remi. Han besegrade sedan andrarankade Gregor Reid, Harplinge SS och det såg ut som om han skulle ta hem segern. Men i den fjärde ronden lyckades Hallands SF:s webbmaster Alexander Jogren, Falkenbergs SK knipa en halva. I och med att Gregor Reid vann i den fjärde ronden kom han också till att ligga på 3 poäng. Nedifrån kom också Ola Bengtsson, Halmstads SS och Dan Larsson, SK Vimo som också låg på 3 poäng inför den sista och avgörande ronden. I den sista ronden lyckades Ola Bengtsson slå klubbkompisen Magnus Lindhe och blev den första att lägga sig på 4 poäng. Eftersom Gregor Reid och Dan Larsson redan hade mötts i den andra ronden så fick de möta andra spelare och vann båda två. Segrare efter särskiljning blev Gregor Reid med 12 kvalitetspoäng tätt följd av Dan Larsson på 11,5 kval. och Ola Bengtsson på 11 kval.! Har det någonsin varit så hårt om segern i individuella DM? 

I B-klassen var det bara tre spelare som ställde upp i år och det beslutades att de skulle spela ihop med kadettklassen. Det var inte så mycket snack om vem som skulle stå som slutsegrare utan Per Siden, Halmstads SS vann tämligen överlägset på 4 poäng. Tvåa efter särskiljning blev Oskar Paulander på 2 poänjg och 12,5 kval. Trea blev Lennart Nylander, SK Vimo på 9,5 kval. 

Sju stycken tappra kadetter ställde upp i kadettklassen varav fem stycken var från Falkenbergs SK. Gabi Chahoud från Falkenbergs SK började starkt med tre raka vinster. Men det tog sedan stopp mot Joakim Lönn, Harplinge SS. Joakim Lönn vann sedan i den sista ronden och tog därmed segern på 4,5 poäng. Tvåa blev Gabi Chahoud på 3 poäng och trea blev Jihad Ghaziri, Falkenbergs SK på 2,5 poäng. 

Nytt för i år var priset till bästa kvinnliga deltagare i varje klass. I A-klassen var det inte så svårt att räkna ut vem som skulle få priset eftersom Maria Karlsson, Falkenbergs SK var den enda tjejen med. I B-klassen fanns det inga tjejer med men i kadett-klassen fanns det två tjejer med. Priset vanns där av Nathalie Chahoud, Falkenbergs SK på 2 poäng.

Fullständiga resultat hittar du på resultatsidan.

 
Vinnaren i B-klassen Per Siden, Halmstads SS, vinnaren i kadett-klassen Joakim Lönn och vinnaren i A-klassen Gregor Reid, Harplinge SS